Bài tập tiếng anh lớp 10 unit 7 có đáp án

     
Tổng hợp kiến thức và kỹ năng ngữ pháp giờ đồng hồ Anh, tự vựng tiếng Anh trong bài xích tập dưới đây sẽ giúp đỡ các em ôn luyện lại kỹ năng và kiến thức tiếng Anh lớp 10.

Tổng hợp kiến thức ngữ pháp giờ Anh, từ vựng giờ Anh trong bài xích tập bên dưới đây sẽ giúp các em ôn luyện lại kỹ năng tiếng Anh lớp 10.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh lớp 10 unit 7 có đáp án

*

Luyện giờ đồng hồ Anh thuộc dongan-group.com.vn

Bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 10 kèm đáp án chuẩn

UNIT 7: THE MASS MEDIA

I. Write the vowel sound /eɪ/. /aɪ/ or /ɔɪ/ for each of the words below.

1. Rain

/eɪ/

11. Die

……………..

2. Mind

……………..

12. Boy

……………..

3. Height

……………..

13. Afraid

……………..

4. Neighbour

……………..

14. Obey

……………..

5. Enjoy

……………..

15. Play

……………..

6. Buy

……………..

16. Kite

……………..

7. Stay

……………..

17. Weight

……………..

8. Decide

……………..

18. Spoil

……………..

9. Choice

……………..

19. Train

……………..

10. Destroy

……………..

20. Try

……………..

II. Complete the sentences with the correct size of the verbs in the box.

show censore broadcast receive publish shoot

edit scan print refer download

1. The term the mass media in English……………basically lớn TV, radio và newspapers.

2. The đài truyền hình bbc World Service……………throughout the world.

3. A short wave or a VHF radio can……………many interesting stations.

4. They’re……………a good film on TV tonight.

5. I……………a good program from the mạng internet the other day. Would you lượt thích a copy?

6. This book was……………by CUP and it was……………in Cambridge.

7. This article has been badly……………

8. The film was……………in Spain.

9. They……………the film before showing it on TV.

10. I……………some photos I’d taken, so that I could send them to a friend in Australia.

III. Read the conversation below. Choose the correct word to use in each blank.

1. David: Are there any good……………on television tonight?

a. Showings

b. Channels

c. Programs

d. Performances

2. Linda: Yes, there’s a very interesting……………about life in the Arctic.

a. Comedy

b. Documentary

c. News

d. Entertainment

3. David: That’s a……………isn’t it? I think I saw it about a fortnight ago.

a. Repeat

b. Second

c. Copy

d. Return

4. Linda: That’s right. It’s part of a……………on living in strange place.

a. Set

b. Collection

c. Series

d. Gruop

5. David: bởi vì you watch a lot of……………films?

a. Sightseeing

b. Journey

c. Tour

d. Travel

6. Linda: Not really. I prefer television……………

a. Acts

b. Dramas

c. Screens

d. Comments

7. David: What about……………programs?

a. Playing

b. Gaming

c. Sports

d. Match

8. Linda: I like to see ‘Match of the Day’ on Saturdays. That’s my……………

a. Favorite

b. Popular

c. Preferable

d. Likeable

9. David: Is Cliff Lion still the……………?

a. Reporter

b. Talker

c. Actor

d. Presenter

10. Linda: Yes, he is. He usually discusses the matches with two or three footballers in the……………

a. Stage

b. Theater

c. Studio

d. Floor

IV. Things that have happened today are on the radio và TV news. Give the news using the present perfect & past simple.

1. The Prime Minister/ visit Luton University/ speak lớn students there/ earlier today.

The Prime Minister has visited Luton University. He spoke khổng lồ students there earlier today.

2. The train drivers/ go on strike/ stop work/ at twelve o’clock.

…………………………………………………………………………………………...

3. The Queen/ arrive in Toronto/ fly there/ in an RAF aircraft.

…………………………………………………………………………………………...

4. Two men/ escape from Parkhurst Prison/ get away/ during the night.

…………………………………………………………………………………………...

5. The actor Howard Bates/ die in a car accident/ his car/ crash into a wall.

…………………………………………………………………………………………...

6. Linda Jones/ win the women’s marathon/ run it/ in 2 hours 27 minutes.

…………………………………………………………………………………………...

7. Several bombs/ go off in the thành phố center/ happen/ an hour ago

…………………………………………………………………………………………...

8. The US space shuttle Atlantis/ return safely to lớn earth/ land in Florida/ this morning.

…………………………………………………………………………………………...

V. Choose a verb with either the present perfect or past simple for these sentences: receive, crash, be, show, rise, survive, happen, sell, fall, work.

1. Until she retired last month, she………………...in the customer complaints department.

2. The Bible………………...more copies than any other book.

3. His father………………...so many complaints about the noise that he told Chris khổng lồ sell his drums.

4. Research………………...that cycling can help patients overcome their illness.

5. Unemployment………………...every year until 1985 and then started to lớn fall.

6. Maria hasn’t wanted to lớn drive since she………………...her car.

7. A great deal………………...since I last spoke lớn you.

8. Prices………………...sharply over the past six months.

9. This………………...his home for over 20 years và he doesn’t want lớn leave it.

10. Few of the trees in our village………………...the storms during the winter of 1991.

VI. Choose the right alternative.

1. I washed/ have washed my hands so that I can help you with the cooking.

2. She arrived/ has arrived at Kennedy Airport at 2 o’clock this morning.

3. The Pharaohs ruled/ has ruled Egypt for thousands of years.

4. I found/ have found the letter you looked/ were looking for. Here it is.

5. They grew/ have grown such a lot since we last saw/ has seen them.

6. We recently started/ have recently started to walk to lớn work instead of taking the bus.

7. When I was younger I played/ had played badminton for my local team.

8. I have had/ am having the pains for three weeks now.

9. So far it was/ has been so cold that we stayed/ have stayed in the house all day.

10. The last time I went/ have gone to Brighton is/ was in August.

11. Don’t disturb Amy. She just went/ has just gone lớn sleep.

12. Bill phones/ is phoning his girlfriend again. That’s the third time he phoned/ has phoned her this evening.

13. Since the eruption started/ has started, all the villages on the slopes of the volcano have evacuated/ have been evacuated.

14. The prices of houses increased/ has increased dramatically in recent years

15. Jim decided/ has decided khổng lồ continue the course, even though it is proved/ was proving very difficult.

VII. Here are some parts of a newspaper article. Study the underlined verbs. Correct them if necessary, or put a Ѵ.

CYCLE ROUTE SUCCESS IN BIRMINGHAM

New cycle routes (1)have been built in và around the centre of Birmingham and speed limits (2)have been reduced on selected roads. The scheme (3)was now in operation for a year & (4)has been hailed as a great success. Since the new tốc độ limits (5)were introduced the number of accidents in the area (6) fell dramatically. It (7)has taken only six months to draw up the plans và mark the routes. This (8) has been done in consultation with groups representing đô thị cyclists. Jane Wills, a keen cyclist who works in the thành phố centre, told us: ‘When the new routes (9) have been introduced I (10)have sold my car and I (11) bought a bike. I (12)cycled lớn work ever since. It’s the best thing the council (13) did for cyclists & pedestrian in the time. I’ve been living in Birmingham’ The success of the scheme (14)has led to lớn proposals for similar schemes in other cities.

VIII. Complete these sentences using because or because of + one of these phrases.

The strong wind

Growing unrest in the country

My computer isn’t working

I can hear the waves

Flooding on the road

The mist

The streets were covered in ice

My mother has arrived

Her illness

Priced were falling

1. …………….., I won’t be able to lớn meet you on Thursday after all.

2. She couldn’t complete the work………………………………………………………

3. The boat couldn’t put lớn sea…………………………………………………………..

4. ……………………………………., they couldn’t sell their house.

5. I can’t print out the letter……………………………………………………………...

6. When we got to the vị trí cao nhất of the hill we couldn’t see anything…………………………

7. She walked carefully………………………………………………………………….

8. We must be near the beach, …………………………………………………………..

9. The Prime Minister returned home…………………………………………………...

10. We couldn’t get khổng lồ his house………………………………………………………...

Xem thêm: Tính Đạo Hàm Của Sin^2 X - Đạo Hàm Của Hàm Số (Y = Sin 2X ) Là:

IX. Rewrite the sentences using in spite of.

1. Although she is an accountant, she never seems to lớn have any money.

In spite of being an accountant, she never seems to have any money.

2. Although Henry is a millionaire, he hates spending money.

……………………………………………………………………………………….......

3. Mark went on working although he felt unwell.

…………………………………………………………………………………………...

4. They slept soundly although the night air was hot.

……………………………………………………………………………………….......

5. Although she was successful, she felt dissatisfied.

……………………………………………………………………………………….......

6. Although the boat was full of water, it sailed on.

……………………………………………………………………………………….......

7. Although the children were poor, they seemed happy.

……………………………………………………………………………………….......

8. We couldn’t get tickets although we queued for an hour.

……………………………………………………………………………………….......

9. I enjoyed the film although the story was silly.

……………………………………………………………………………………….......

10. He didn’t arrive until 9 o’clock although he promised that he wouldn’t be late.

……………………………………………………………………………………….......

X. Complete the sentences with although/ in spite of/ because/ because of.

1. ………………….the meeting’s at 2.00, I won’t be able to lớn see you.

2. ………………….I told the absolute truth, no one would believe me.

3. The goods were never delivered………………….the promise we had received.

4. My mother is always complaining………………….the untidiness of my room.

5. I didn’t get the job………………….I had all the necessary qualifications.

6. It’s unsafe khổng lồ travel in that country………………….the ongoing civil war.

7. The villagers refused lớn leave………………….the drought.

8. ………………….everything looked different, I had no idea where lớn go.

9. ………………….his age, John was not hired………………….he had the necessary qualifications.

10. You can’t enter this secure area………………….you don’t have an official permit.

11. ………………….it was sunny, it was quite a cold day.

12. Several people in the crowd became ill & fainted………………….the extreme heat.

13. ………………….having a bad cough, she was able lớn sing in the choir.

14. ………………….I had nothing for lunch but an apple, I ate dinner early.

15. Sarah can’t climb up the tree………………….her fear of heights.

XI. Read the following passage. Then choose the correct answer.

All early television was broadcast in black và while. Color television was possible, but it was too (1)………….and of very poor quality (2)…………the middle of the 1950s. Màu sắc television broadcasts began in the United States in 1954, in nhật bản in 1960, & in Europe in 1967.

The first (3)…………on the moon was broadcast (4)…………on television in 1969, và now television programs are (5)…………all over the world immediately through the (6)…………of satellites that transmit the (7)…………from the earth, through (8)…………, & back to the earth.

More people now (9)…………their news and information through television than through newspapers và radio. The development of television is one of the most rapid and exciting (10)…………of our century.

1. A. Bulky

b. Complicated

c. Expensive

d. Valuable

2. A. Until

b. From

c. Through

d. On

3. A. Arriving

b. Flying

c. Landing

d. Moving

4. A. Live

b. Active

c. Current

d. Quick

5. A. Grown

b. Developed

c. Practiced

d. Transmitted

6. A. Way

b. Use

c. Work

d. System

7. A. Sounds

b. Pictures

c. Signals

d. Programs

8. A. Space

b. Atmosphere

c. Distance

d. Area

9. A. Have

b. Get

c. Take

d. Bring

10. A. Problems

b. Facts

c. Events

d. Issues

XII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first.

1. It’s nearly twenty years since my father saw his brother.

My father……………………………………………………………………………...

2. Although he was seriously ill, he was determined to lớn finish his work.

In spite of………………………………………………………………………….......

3. When did you last ride a bike?

How long………………………………………………………………………….......

4. People say that this novel was written by a very young author.

This novel…………………………………………………………………………......

5. We haven’t been khổng lồ London since 1998.

The last…………………………………………………………………………..........

6. My wait in the queue has lasted forty minutes so far.

I………………………………………………………………………….....................

7. I have not seen a more wonderful building anywhere.

Nowhere…………………………………………………………………………........

8. The trip was so interesting that we couldn’t forget it.

It………………………………………………………………………………………

9. Because of the heavy rain, they couldn’t go for a picnic last weekend.

Because………………………………………………………………………………

10. I’ve never seen such a bad film as that one.

That’s…………………………………………………………………………………

*

Có tương đối nhiều đề thi bài bác tập giờ Anh lớp 10 trên dongan-group.com.vn

ĐÁP ÁN:

I.

1. Rain /eɪ/

8. Decide /aɪ/

15. Play /eɪ/

2. Mind /aɪ/

9. Choice /ɔɪ/

16. Kite /aɪ/

3. Height /aɪ/

10. Destroy /ɔɪ/

17. Weight /eɪ/

4. Neighbor /eɪ/

11. Die /aɪ/

18. Spoil /ɔɪ/

5. Enjoy /ɔɪ/

12. Boy /ɔɪ/

19. Train /eɪ/

6. Buy /aɪ/

13. Afraid /eɪ/

20. Try /aɪ/

7. Stay /eɪ/

14. Obey /eɪ/

II.

1. Refers

6. Published - printed

2. Broadcasts

7. Edited

3. Receive

8. Shot

4. Showing

9. Censored

5. Downloaded

10. Scanned

III. 1. C 2. B 3. A 4. C 5. D 6. B 7. C 8. A 9. D 10. C

IV.

2. The train drivers have gone on strike. They stopped working at twelve o’clock.

3. The Queen has arrived in Toronto. She flew there in an RAF aircraft.

4. Two men have escaped from Parkhurst Prison. They got away during the night.

5. The actor Howard Bates has died in a oto accident. His car crashed into a wall.

6. Linda Jones has won the women’s marathon. She ran it in 2 hours 27 minutes.

7. Several bombs have gone off in the đô thị center. It happened an hour ago.

8. The US space shuttle Atlantis has returned safely to earth. It landed in Florida this morning.

V.

1. Worked

5. Rose

9. Has been

2. Has sold

6. Crashed

10. Survived

3. Received

7. Has happened

4. Has shown

8. Have fallen

VI.

1. Have washed

9. Has been – have stayed

2. Arrived

10. Went - was

3. Ruled

11. Has just gone

4. Have found – were looking

12. Is phoning – has phoned

5. Have grown - saw

13. Started – have been evacuated

6. Have recently started

14. Has increased

7. Played

15. Decided – was proving

8. Have had

VII.

1. Ѵ

6. Has fallen

11. Ѵ

2. Ѵ

7. Took

12. Have cycled

3. Has now been

8. Was done

13. Have done/ has done

4. Ѵ

9. Were introduced

14. Ѵ

5. Ѵ

10. Sold

VIII.

1. Because my mother has arrived…

2. …because of her illness.

3. …because of the strong wind.

4. Because the prices were falling…

5. …because my computer isn’t working

6. …because of the mist.

7. …because the streets were covered in ice.

8. …because I can hear the waves.

9. …because of the growing unrest in the country.

10. …because of flooding on the road.

IX.

2. In spite of being a millionaire, Henry hates spending money.

3. Mark went on working in spite of feeling unwell.

4. They slept soundly in spite of the hot night air.

5. In spite of her success, she felt dissatisfied.

6. In spite of being full of water, the boat sailed on.

7. In spite of their poverty, the children seemed happy.

8. We couldn’t get tickets in spite of queueing for an hour.

9. I enjoyed the film in spite of its silly story.

10. He didn’t arrive until 9 o’clock in spite of his promise that he wouldn’t be late. (or …in spite of his promise not khổng lồ be late)

X.

1. Because

6. Because of

11. Although

2. Although

7. In spite of

12. Because of

3. In spite of

8. Because

13. In spite of

4. Because of

9. Because of - although

14. Because

5. Although

10. Because

15. Because of

XI. 1. C 2. A 3. C 4. A 5. D 6. B 7. C 8. A 9. B 10. C

XII.

1. My father hasn’t seen his brother for nearly twenty years.

2. In spite of his serious illness, he was determined to lớn finish his work.

3. How long is it since you rode a bike?

4. This novel is said to lớn have been written by a very young author.

5. The last time we went to lớn London was in 1998.

6. I have been waiting in the queue for forty minutes (so far).

7. Nowhere have I seen a more wonderful building.

8. It was such an interesting trip that we couldn’t forget it.

9. Because it rained heavily, they couldn’t go for a picnic last weekend.

10. That’s the worst film I’ve ever seen.

Xem thêm: Hãy Cho Biết Có Tất Cả Bao Nhiêu Số Có 3 Chữ Số Khác Nhau Mà Các Chữ Số Đều Chẵn

Các em hoàn toàn có thể download bản đầy đủ bài tập tiếng Anh 10 kèm lời giải tại đây về lắp thêm tính cá nhân của mình để có thể luyện tập lúc nào muốn nhé.